Ensin tein taikinan kuten yleensäkin, mutta vehnäjauhojen sijasta käytin tattari-, quinoa- ja perunajauhoa sekä gluteenitonta jauhoseosta. Maidon sekaan olin turvottanut psyllium-jauhetta. Olin saanut taikinan mielestäni valmiiksi ja laitoin sen uuniin kohoamaan kunnes muistin että rasva unohtui taikinasta... No ajattelin sitten kompensoida sen puutteen tekemällä kierrepullia johon tulee rasvaa väliin... V-I-R-H-E!!! En ole ikinä onnistunut tuhraamaan niin paljoa aikaa kaulimiseen yms taustatyöhön, toiste en tuota tee.
Ihan kivalta ne nyt näyttää, mutta työ oli hirmuinen! Toisen pellillisen kanssa menin siitä missä aita on matalin...
Vinkki vinkki. Kannattaa tehdä muffinivuokaan gluteenittomat pullat. Sen opin tos kun noit melkein 6 vuotta tein.
VastaaPoistaEi ikinä enää "pikapullia". Ei kiitos. Ne ei maistu ollenkan pullalle. Mutta tällä kurin voisin pullataikinapohjaisia piirakoita tehdä ja ihan noita "tavallisia" pullia, mutta ei mitään kanelisokeri -täytteisiä kaulittuja. Psyllium -jauhe oikeasti tuo taikinaan vähän sitkon kaltaista juttua.
VastaaPoista