perjantai 5. joulukuuta 2008

Graaaaah

Onneksi tytöt ovat mummulassa... En vastaisi teoistani...

Olivat sitten piirrelleet huoneensa kattoonkin! Mäntypanelia. Valkolakattua. Lyijykynällä painaen, puuväreillä painaen, tusseilla ja vahaliiduilla... Kerrossänkyäänkin lupasivat pitää nätisti, mutta siihenkin oli piirrelty sellaiseen paikkaan joka näkyi vasta nyt kun sänky on ihan keskellä huonetta. Hiljattain edesmenneeltä mummultani sain takavuosina (noin 20 vuotta sitten) klaffipöydän koulupöydäkseni ja se siirrettiin tyttöjen käyttöön sillä ehdolla että pitävät sitä nätisti. Vaan mitenkä oli sillekin käynyt... AAAAAAAAARGHHHHHHH

Milloin nuo oppivat kunnioittamaan tavaroita? Omiaan tai edes toisten?4 kommenttia:

 1. Ei oo totta! Mun hengitys salpautui hetkeksi! Mä en edes tiedä mitä tekisin tuossa tilanteessa. Huh!

  VastaaPoista
 2. Helppo juttu, lapsilta kynät pois kokonaan kunnes osaavat käyttää niitä oikein ;-) Kop kop, meillä on toistaiseksi vältytty näiltä ikäviltä yllätyksiltä, kun värikyniä yms. saa käyttää vain vanhempien luvalla ja valvovan silmän alla.

  VastaaPoista
 3. Kannattaisikos kokeilla kieltää niitä lapsia piirtämästä muualle kuin paperiin? Vai oletkohan sinäkin niitä, jotka pelkäävät, että jos kieltää, niin lapsen identiteetti kärsii ja se saa traumoja ja önnöti önnönnöö? Eivät lapset itsestään keksi mikä on sallittua ja mikä kiellettyä, ellei sitä tee huolella selväksi.

  Minulla on kolme pientä lasta, jotka eivät todellakaan tee tuollaista jälkeä.

  VastaaPoista
 4. Lapset tasan tietää että seiniin tai muuallekaan ei saa piirtää. Ollaan kielletty ja toisinaan takavarikoitu kynätkin. Mutta jotenkin "tilaisuus" tekee varkaan. En todellakaan pelkää lasten identiteetin puolesta jos niitä kiellän ja komennan. Luulen vähän että tähän on osasyynä appivanhemmat, jotka suunnilleen ovat silittäneet päätä että tuolleen sitten keksit tehdä kun olivat piirrelleet seiniin.

  Nyt tytöt olivat mukana remontissa ja näkivät kuinka pitkällinen prosessi se oli. Sanoinkin tytöille että jos seiniin ilmaantuu enää yhtään uutta piirrosta, niin saavat itse maalata uuden kerran ja samalla heidän huoneensa pelkistyy silkkaan patjaan lattialla siihen asti kunnes huone on taas kuten kuuluukin.

  VastaaPoista

Kommentoi rohkeasti :)

Erilaisia ikä/aika -laskureita

Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers