maanantai 10. joulukuuta 2012

Töitä ja töitä sekä töitä

Onhan niitä töitä monenlaisia. On pallkkatöitä ja kotitöitä ja hoitotöitä ja harrastetöitä... Tässä viimeaikoina on ne ansiotyöt olleet jäähyllä tuon pienokaisen vuoksi, mutta noita muita töitä sitten ttullut tehtyä senkin edestä.

Tänään oltiin kolmisteen työhuoneella; minä, Lyydia ja mies. saatiin vähän siivottua paikan puuliiteriä jotta sinne mahtuu lisää polttopuita. Sain kudottua siellä ryijyäkin taas yhden rivin ja aloittelin välikuteen laittamista toiselle sukkulalle.

Täällä kotonakin olen tehnyt erinäisiä hommia. Neulonut nyt ainakin ja päätellyt yhden matton hapsuja uudelleen, ettei ne aukeaisi käytössä. matto on tajuttoman pitkä mutta suhteellisen paksu, joten se sopii työhuoneelle käytävämatoksi. Sinne sen vienkin kun olen hapsut saanut kuntoon.

En tiedä kuka, missä ja milloin on tämän matton kutonut, mutta paljon sen tekijältä on mennyt ohi korvien kun mattonkutomista on hänelle opetettu... Ei ole loimilankaa kudottu alkuun ja loppuun, eikä hapsuja ole osattu solmia oikein. Kuten kuvasta näkyy, niin vasemmanpuoliset on "alkuperäiset" epämääräiset haputtimet ja oikealla sitten mun korjaamiani hevosenhäntäsolmuja.

Matto ja sen hapsut

"Pohjan ukko"

Tässä on messuostoksesta tehty pipo miehelle. Tuon mallipääni päähänhän tuo pipo on enemmän kuin sopiva...

Ihan stetsonista vetisin tämän pipon silmukat ja kaapelit :)

Puikot 3,5 mm KnitPro ja lanka Louhittaren luolan Pohjan akka, silmukoita 144.

Lanka hupeni melkein kaikki tähän pipoon, mutta loppunöttösestä sain neulottua Lyydialle pienet tumput.

Ja jännää on se, että ainakin omalla koneellani tuon pipon väri toistuu ihan oikein. Kuvauskalustoni on kuitenkin "vain" Canon EOS 1100D varustettuna lisäsalamalla. Mitenkään erikoisemmin en valaistusolosuhteita säätänyt. Violettiko hankala kuvattava? Tai sitten tämä violetti teki poikkeuksen?

6 kommenttia:

 1. Minullakin on ollut tunne, että töitä on niin paljon, ettei harrastetöille jää aikaa. Upea tuo pipo ja tuo lanka on upean väristä.

  VastaaPoista
 2. No langan upea väri sen houkuttikin ostamaan, tarve tuli vasta myöhemmin.

  VastaaPoista
 3. Olen huomannut, että moni jättää pois tuon loimilangan kutomisen maton päihin . Minusta siihen ei sitten edes saa tehtyä nättejä ja kunnollapitäviä hapsusolmuja. Ahkerana olet ollut, oikein mukavaa joulun odotusta.

  VastaaPoista
 4. Piti jo eilen laittaa kommentti, joulukuun paketti on eilen viety rouvapyrylle kun poikkesin siellä mutkan..lämpöisää ja rauhallista joulun aikaa
  Sny

  VastaaPoista
 5. Okei :) Huomenna olen lähdössä kauppalaan joten taidanpa piipahtaa Pyrylläkin :)

  VastaaPoista
 6. Hei vaan! Pääsin tänään hakemaan SNY-paketin ja oli hauska huomata saaneeni salaiseksi ystäväkseni ihmisen tutun blogin takaa. Kiitos mukavasta syksystä ja oikein mukavaa joulua!

  VastaaPoista

Kommentoi rohkeasti :)

Erilaisia ikä/aika -laskureita

Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers