torstai 18. joulukuuta 2008

Joulupatja

Heli Laaksonen on kirjoittanut hauskan ja osuvan jouluvinkin.

"Joulupatja

Joulupatja o mu omakeksimä perinne, mink mää tahtoissin lanseerat niil ihmisil, ketkä tahto viättä lepojoulu.

Joulupatja tehrä nii, et jouluaattoaamun sänkyst raahata patja keskel olohuane lattia peittoines tyynyines päivines. Ympärs asetella ruakka (mitä ei ol itte tehty vaa myyjäisist ostettu taik jonku ahkeran jouluihmisen laittama), namei ja uussi kirjoi ja mitä muit paketei onka sattunu saama.

Siäl peito al sit maatta uuttevuatte saak, käännetä välil kirja sivui taik kylkke ja ojenella kätt kohren konvehtei. Viarai ei saa tul käymä, eikä itte kuulu käyrä missä.

Ei ol väli onk yksinäine, pariline taik perheline - joulupatja o joustava ratkaisu. Ko siit nousse, o niin kyllästyny makkamisse ja niin täys tyäntouhu ja toiminna ilo, et sitä riittä pitkäl kevässe."

Meillä tosin tätä on harrastettu tässä jo ennen joulua... Tämä ihme tauti joka meille rantautui on pitänyt liki koko perheen petin pohjalla. Unitaudiksikin tätä voisi varmaan luonnehtia. Itsellä on tänään ollut jo parempi päivä, mutta silti toisinaan vatsaa kramppaa. Paljon vähemmän tosin kuin eilen.

Huomenna muksut (kaikki kolme) menee anopille, poika ensin ja tytöt sitä mukaa kun koulusta pääsevät. Mies menee treenikämpälle ensin soittelemaan pojan kummisedän kanssa kantria ja sitten myöhemmin bändin treenit. Bändin jonka kotisivut on nyt hetkisen telakalla... Pitää sitäkin nyt miettiä, että miten sen kanssa menettelee...

Keittiössä on jo isompi osa jalkalistoista paikoillaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti :)

Erilaisia ikä/aika -laskureita

Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers