perjantai 22. lokakuuta 2010

Kiirusta on piisannut

Tänään ensimmäinen päivä tällä viikolla kun ennätin nappaamaan kutimen kouraan. Miehen pipoa syntyi vajaat 10 cm... Sytyck -haasteeseen en ole ennättänyt paneutua kovin hyvin, mutta tiedän jo mitä teen. Se hyppäsi netistä aivan yllätyksenä ja pyytämättä vastaan. Tällainen baskerin tyyppinen pipotus. Ja jotten päästä itseäni liian helpolla, ajattelin tehdä sen kahdesti; oranssina ja tumman vihreänä.

Sattuvasti tuli lankaakin eilen postin mukana, juurikin tuota Cascade 220 lankaa Titityyn Cascade-klubin lankoina. En älynnyt lankoja kuvata, mutta ehdin sen kyllä toteuttaa ennen kuin otan noita ihanuuksia työn alle.
Cascade -klubipaketti

Näillä näkymin töitä jatkuu vielä viikko ja sitten lienen taas kortistossa... Tosin ehkäpä se lienee hyväkin, sillä sen lisäksi etten ole ennättänyt neulomaan, niin enpä ole juuri muutakaan ehtinyt tekemään. Äitillekin tarttis kasata muutamakin pari palatossuja...

Viikko sitten ostin auton! Vento jäi nyt eläkkeelle ja vein siitä kilvet tänään katsastuskonttorille. "Uuteen" autooni sain tänään noutaa matkahuollosta kolme osaa; kaksi takaluukun pumppua ja yhden öljysuodattimen. Pumput asennettiin jo paikoilleen, suodatin odottaa vielä öljynvaihtoruljanssia.

Venton seuraaja, Das Auto tämäkin. VW Golf Variant


Ärrinmurrin osuus ja lievää katastrofia... Pyykkimasiina on koittanut nyt pari viikkoa kiukutella jostakin... toimii koneellisen tai kaksi hienosti ja sitten taas ei poista vettä. Ei olisi kovin hankala tyhjentää manuaalisesti jos vain meillä olisi LATTIAKAIVO, mutta silloin kun tätä tönöä on modernisoitu tuon sisävessan ja pyykkikopperon verran, oli tiemmä niin kiire aikataulu ettei sellaista ehtinyt laittaa... MUR! Tekisi mieleni mennä nyt sille naisihmiselle sanomaan jotain kiireellisistä aikatauluista. Josko hän suostuisi pyykkäämään pyykkimme käsin ja pesemään vessamme... Olisi aikalailla paljon helpompi pestä tuo hotelli helpotus kun voisi vaan suihkulla suihkuttaa pesuaineet viemäriin... Vaan ei, nyt täytyy tehdä sekin rätillä. Nyt se lattiakaivon laittaminen vaatii koko vessan tilapäisen purkamisen että saa lattian auki ja sen lattiakaivon askarreltua paikoilleen ja aikaa ja etenkin rahaa palaa siihen rutosti. En ymmärrä miten joillain voi olla niin kiire...

6 kommenttia:

 1. Vinkki pyykkikoneen huoltoon: pese vaikka tyhjä koneellinen 90 asteessa. Silloin lähtee kaikki mönjä pois putkista. Itse luulin, että 60 astetta riittää pyykinpesuaineesta tulevan mönjän puhdistukseen, mutta pari viikkoa sitten pesin 95 asteellisen tyhjän koneen. Ja haju oli mieletön. Pesin toisenkin kerran. Mitään muuta ei keksitty kuin että 5 vuotta vanhan koneen putkiin oli jäänyt pyykinpesuaineista sitä jotain, olikohan zeoliiitti. Tämän huolto-ohjeen olen saanut pyykinpesuhuoltomieheltä. Hänen mielestään suurin osa pyykinpesukoneen huolloista jäisi tekemättä, jos ihmiset pesisivät välillä kuumemmilla vesillä kuin vain 4-kympissä. Nyt ei kone haise ja pesee pyykit hyvin!Aion nyt kerran kuukaudessa pestä tuolla kovalla lämpötilalla koneen, ettei vieläkään tarvittaisi huoltomiehiä. Meillä on kyllä Mielen kone, joka on ollut tähän asti pyykkikonemerkeistä parhain. Ja meillä pestään 2-3 koneellista melkein päivittäin eli käyttö on runsasta.

  VastaaPoista
 2. Meillä ei ole tuossa koneessa koskaan käytetty zeoliittipitoisia pesuaineita.

  Käyttö on meilläkin olluit suhteellisen runsasta, mutta nyt on tuo vuori tuossa kasvanut kun en ole töuiden lisäksi paljon jaksanut kotona tuhtailla.

  VastaaPoista
 3. Niin tosiaan, vähän tarkemmin tuosta pyykkimasiinasta. On nyt 4 vuotta vanha Zanussi eli AEG (Sama kone kuin AEG mutta eri tuotemerkillä). Koko tuon koneen elinkaaren aikana olen käyttänyt vain ja ainoastaan Allegron pyykinpesuainetta joka siis ei sisällä yhtään zeoliittia. Olen myös aina purkin vaihtumisen yhteydessä pessyt koneenpuhdistajalla (sitruunahappoa) vaikka pelkästään Allegroa käyttämällä ei tarvitsisikaan.

  Noin joka kolmas koneellinen on kuudenkympin lakana/pyyhepesu, eli pesen kuumemmallakin kuin neljälläkympillä.

  Kone toimii taas. Ilmeisesti poistopumpun laakereissa on jotain hämminkiä. Se pitänee ottaa sieltä pois ja tutkailla vähän tarkemmin. Ei olisi mahdottomuus vaikka pitkiä hiuksia olisi kertynyt sinne akselin ympärille.

  VastaaPoista
 4. Hih, minä en ole edes varma, onko meidän pyykkipulverissa zeoliittia, pesen työvaatteisiin tarkoitetulla Bio Luvililla. (Täytyy tarkistaa päiväsaikaan, nyt ei viitsi, kun koira nukkuu meidän pukuhuoneessa, jossa säilytämme yläkaapissa pesuaineet. Antaa koiran nyt nukkua! :-))Ja minäkin pesen lakanat ja pyyhkeet aina 6-kympissä eli kerran viikossa. Mutta joku haju sieltä vaan tuli!! Niin ja meillä on oman kaivon vesi, joka on välillä rautapitoista, välillä ei. Meillä on kolme omaa kaivoa, joita vaihdellaan.

  VastaaPoista
 5. Ihania nuo sinun langat. Tuo turkoosi on namia.

  VastaaPoista
 6. Pesukoneessa todella oli poistopumppu rikki! Ei olisi mitkään keittopesut sitruunahappoineen auttaneet :D

  VastaaPoista

Kommentoi rohkeasti :)

Erilaisia ikä/aika -laskureita

Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers