Kässäpussukan ompeluohje

Tämä ohje on Suuren käsityölehden mainoksesta, joten en usko että tätä saa hyödyntää kaupallisiin tarkoituksiin. Kuvat on omaa käsialaani ja ohjeen olen saanut Talsulta!

Kun kerran Talsulta sain rautalangasta väännetyn ohjeituksen miten tämä toteutetaan, niin ajattelin jakaa tietotaitoa teillekin:

Tässä kolmen valmistuneen yksilön kopla!

Leikkaa ensin kaavanmukaiset kappaleet kaksinkerroin taitetusta kankaasta. Eli tarvitset kaikkiaan 4 kappaletta.Ompele ensin J:n muotoinen sauma jolla yhdistät päälli- ja vuorikankaan.


Sitten ompele pidemmät kahvan osat yhdistävä sauma ja tämän jälkeen sivusauma hakkimerkistä hakkimerkkiin asti:Ompele lyhyempien kahvojen sivusaumat hakkimerkistä ylöspäin ja muista jättää noin 4 cm yläreunasta ompelematta


Nyt käännä koko työ niin että pidempi kahva kääntyy oikea puoli päällepäin.


Aseta päälli- ja vuorikappaleet kohdikkain keskenään oikeat puolet vastakkain ja kiinnitä kahvojen vierustat nuppineuloilla. Ompele koko "soikio".Käännä taas koko työ oikea puoli päällepäin lyhyemmän kahvanpuoliskon kautta

Ompele lyhyemmän kahvan yläsauma

Käännä kahva oikea puoli päällepäin ja neulaa vielä avoinna oleva pätkä kiinni

Alkuperäisessä ohjeessa sanotaan että tämä sauma ommellaan käsin kiinni, mutta minä ompelin ihan koneella läheltä reunaa.

Tämän sauman ompelun "ylijäämälangat" pujotin neulan avulla vuorin ja päällikankaan väliin

Ja "vualaa"! Piilosaumavarainen kässäpussi on valmis

Erilaisia ikä/aika -laskureita

Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers