Neuleohjeita

Helmiksen blogista löysin tällaisen tempauksen. Ensimmäinen paita on jo työn alla. Muokkasin ohjeen enempi itseni kaltaisille laiskoille ompelijoille sopivammaksi. Eli tässä työssä neulaa tarvitaan korkeintaan langanpäiden päättelyyn... :)


Pyöröneuleena neulottu etiopialaisvauvan paita:
Tarvikkeet:
Vauvalle sopivaa villa- tai puuvillalankaa (Novita Wool tai vastaavan paksuinen)
pyöröpuikko kooltaan 2,5 mm - 3,5 mm käsialan mukaan, pituutta voi olla 40 cm (pipopuikko) tai 80 cm (magic-loop -tekniikka)
2 silmukkamerkkiä

Vartalo-osa:
Luo 136 silmukkaa joilla neulotaan 2o, 2n –joustinta 21 cm (kappaleen aloitus: 1 o, 2 n, 2 o... silmukkamerkki 68 silmukan jälkeen eli puoleen kerrokseen ... 2n, 1 o ja silmukkamerkki osoittamaan kerroksen vaihtumiskohta.). Tässä vaiheessa työ jaetaan kahtia ja neulotaan etu- ja takakappale erikseen, jatka vielä 1 cm joustimella kummassakin kappaleessa
Etu- ja takakappale:
Lisää molemmissa reunoissa 1 silmukka
Neulo puikon alusta ja lopusta 24 silmukkaa aina oikein ja keskimmäisillä 22 silmukalla 2 o, 2n –joustinta
Neulo näin 3 cm, päättele keskimmäiset 22 silmukkaa ja neulo ainaoikein ”olkapäillä” vielä 3 cm. Jätä silmukat odottamaan.
Neulo toinen puoli samoin.
Nyt neulotaan olkasaumat yhteen 3-puikon päättelyllä. Päättele langanpäät ja pakkaa lähtökuntoon.


Haastan kaikki tämän lukeneet neulontataitoiset neulomaan ainakin yhden nutun pikkuisille Afrikkaan. Joko tällä muuntelemallani ohjeella tai alkuperäisellä. 


Kaulahuivi


Kerä Jengaa ja 8 mm puikot (tosin itselläni oli käytössä 1 kpl kasia ja 1 kpl seiskaa, kun kasin kakkoskappale oli hukassa toisen huivin puoliväliin asti)

Tee ensin noin 6 cm halkaisijaltaan olevat tupsut.

Luo 3 silmukkaa

Neulo 1 krs oikein. Seuraavilla 8 kerroksella lisää viimeiseen silmukkaan yksi silmukka neulomalla viimeinen silmukka ensin etu ja sitten takareunastaan. Kun olet saanut puikolle kaikkiaan 11 silmukkaa, neulot aina oikein neuletta kunnes lankaa on jäljellä toisen pään kavennuksiin. Kavennus tapahtuu 8:lla kerroksella siten, että neulot kaksi kerroksen viimeistä silmukkaa oikein yhteen. Kun puikolla on 3 silmukkaa niin lopeta kavennukset. Neulo vielä kerros oikein ja päättele silmukat viimeisellä kerroksella.

Päättele langanpäät ja kiinnitä tupsut.

Vauvan tumput 

Ohje pdf-muodossa löytyy täältä (klik)

Erilaisia ikä/aika -laskureita

Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers